Preparate sarate

VIDEOReteta Bagels

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 13-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Daca v-ati plictisit de sandvisurile obisnuite cu paine feliata, o sa va invat azi cum sa faceti Bagels. Adica niste covrigi mai grosi ... care merg de minune cu somon, crema de branza, sau chiar nutella.

ingrediente

8 portii

   370 g de faina
   25 g de zahar
   50 g de unt la temperatura camerei
   225 ml de lapte caldut
   14 g de drojdie uscata
   1 lingurita de sare
   1 ou separat in albus si galbenus
   1 lingura exta de lapte
   seminte de susan si mac
Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.


Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.


Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do

" />

mod de preparare

Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.


Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.


Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do

Incearca si Taitei cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.