Preparate sarate

VIDEOBagels

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 13-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Daca v-ati plictisit de sandvisurile obisnuite cu paine feliata, o sa va invat azi cum sa faceti Bagels. Adica niste covrigi mai grosi ... care merg de minune cu somon, crema de branza, sau chiar nutella.

ingrediente

8 portii

   370 g de faina
   25 g de zahar
   50 g de unt la temperatura camerei
   225 ml de lapte caldut
   14 g de drojdie uscata
   1 lingurita de sare
   1 ou separat in albus si galbenus
   1 lingura exta de lapte
   seminte de susan si mac

mod de preparare

Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.


Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.


Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do

Incearca si Placintele cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite