Bagheta cu susan este delicioasa. Pentru a face acesta reteta de paine aveti nevoie de 100 g susan si alte seminte. Pentru bagheta va trebuie drojdie, faina, sare,miere de albine si o cuite de crema de branza
Baghetele cu susan sunt delicioase la orice masa, dar parca cel mai bine merg la micul dejun cu o crema de branza sau cu pasta de peste.
Faina am pus-o intr-un vas, am facut o adancitura la mijloc, lam turnat acolo100 ml apa in care am diluat 25 g drojdie proaspata si le-am lasat in asa pentru 10 minute. Dupa acest timp am pus sarea, mierea de albine, uleiul de masline, branza, inca vreo 100 ml apa (simtiti lejer la mana setea de apa) si am framantat cam 10 minute compozitia; apoi am lasat-o la crescut.
Dupa ce s-a umflat coca in pene, m-am pus pe rupt bucati din ea, pe care le-am modelat in aer. Bineinteles, coca-i magica se modeleaza aproape singura. Doar rotesti in aer o lungime apreciabila pentru o tava de cuptor si o asezi frumos pe o foaie de copt, pudrata cu nitica faina, nu inainte sa treci bagheta prin seminte de susan, amestecate cu un praf de cilli iute si putina sare de mare. Mi-au iesit 8 baghete, pe care le-am dat la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Se servesc si calde si reci cu o crema tartinabila ori cu unt.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii Culinare
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii