Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluat
Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua.
Intr-una am pus 2 linguri cu mac, iar in cea de-a doua 2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug sau dupa gust.
Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul. Se coc la foc potrivit timp de 45 minute.
Se servesc ca si aperitiv ori ca si gustare. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii