Preparate sarate

Reteta Briose cu branza si chimen

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu ciocolata pentru Halloween"
 
>
Facem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul, sarea, restul de lapte, untul

ingrediente

Pentru aluat:
   20 g unt
   10 g drojdie
   1 ou
   100 ml lapte caldut
   un praf de sare
   o lingurita zahar
   200-250 g faina
Pentru umplutura:
   8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
   3 linguri smantana
   1 albus
   1 lingura gris
Pentru decor:
   un galbenus
   chimen

mod de preparare

Facem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul, sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit. Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele. Din aluat intindem foi mici, pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc. Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt.

Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:
Incearca si Crescenta bolognese cu carnat
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si chimen" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.