Preparate sarate

Reteta Burek

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
lavys postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Burek este o placinta delicioasa cu carne ce vine din Serbia. Burek-ul poate fi facut atat cu branza cat si cu carne.

ingrediente

Pentru aluat avem nevoie de:
   600g faina
   2 lg ulei
   1 lg otet
   1 pahar cu apa calduta
   1 ou
   sare ~jumatate de lingurita
   200g unt
    
Pentru compozitie avem nevoie de :
   300 g spanac congelat
   150 g branza de capra
   150 g branza proaspata
   1 lingura Vegeta
   2 oua
    

mod de preparare

Puneti faina cernuta intr-un castron si faceti o adancitura la mijloc in care turnati ulei, otet, apa, oua si sare. Aduceti faina cate putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza aluatul. Apoi treceti coca pe blatul presarat cu faina si framantati-o cu mana, batand bine aluatul de masa. Dupa ce este gata , impartiti aluatul in 6 bucati egale, ungeti-le pe fiecare in parte cu putin ulei. Lasati sa se odihneasca 30 de min. , apoi luati fiecare bucata de aluat si intindeti-o cu sucitorul.
Faramitam branza si o amestecam cu spanacul pasat bine si scurs de zeama, amestecam cu ouale si adaugam Vegeta.

Intindem bine foile peste care punem compozitie, rulam foaia si o punem in tava rotunda de la mijloc spre margine , ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins, lasam sa se coaca la foc potrivit.


Burekul se serveste cald.

Incearca si Saleuri gustoase
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.