Burek este o placinta delicioasa cu carne ce vine din Serbia. Burek-ul poate fi facut atat cu branza cat si cu carne.
Puneti faina cernuta intr-un castron si faceti o adancitura la mijloc in care turnati ulei, otet, apa, oua si sare. Aduceti faina cate putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza aluatul. Apoi treceti coca pe blatul presarat cu faina si framantati-o cu mana, batand bine aluatul de masa. Dupa ce este gata , impartiti aluatul in 6 bucati egale, ungeti-le pe fiecare in parte cu putin ulei. Lasati sa se odihneasca 30 de min. , apoi luati fiecare bucata de aluat si intindeti-o cu sucitorul.
Faramitam branza si o amestecam cu spanacul pasat bine si scurs de zeama, amestecam cu ouale si adaugam Vegeta.
Intindem bine foile peste care punem compozitie, rulam foaia si o punem in tava rotunda de la mijloc spre margine , ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins, lasam sa se coaca la foc potrivit.
Burekul se serveste cald.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii