Calzone

Amestecati impreuna drojdia, mierea, apa si 100 gr din faina. O sa iasa un amestec destul de lichid, dar asa trebuie sa fie. Lasati lichidul asta sa "

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Calzone

Ingrediente

  • 2 lingurite drojdie uscata (sau 10 gr drojdie proaspata)
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite miere
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri seminte de susan
  • In plus: un ou + o lingura de lapte
  • Umplutura:orice doriti
  • numai sa nu fie zemoasa: diverse sosuri (de pizza
  • pesto-uri)
  • carne
  • legume si branza din belsug

Mod de preparare

Amestecati impreuna drojdia, mierea, apa si 100 gr din faina. O sa iasa un amestec destul de lichid, dar asa trebuie sa fie. Lasati lichidul asta sa "creasca" 30 min pana devine spumos.

In momentul asta se adauga restul de faina, uleiul, sarea si semintele de susan. Framantati bine pana aluatul devine usor de lucrat si elastic. Daca aluatul e prea moale sau lipicios mai adaugati cate putina faina.

Acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca 1h - 1h1/2 pana isi dubleaza volumul. Cand a terminat de crescut, se pune pe masa infainata si se taie in 4 sau in cate vreti (in functie de cat de mari vreti sa-i faceti).

Le-am copt 30 min la 190 grade C.

Fiecare bila de aluat am intins-o intr-o forma rotunda si le-am umplut astfel:2 cu bucatele de piept de pui prajit, fasiute de ardei capia copt si telemea cat mai multa si cascaval, niste salam si cateva fasiute de gogosari murati.

Fiecare disc astfel intins si umplut se inchide foarte bine ca nu cumva sa curga din compozitie si se fac 3 crestaturi uite-asa, ca sa iasa aerul la copt.
Pofta buna!

Reteta Calzone a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

Alte retete de preparate sarate gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti,

Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise