Chifle cu cartofi

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chifle cu cartofi

Ingrediente

  • 200 g cartofi fierti in coaja
  • 50 ml lapte
  • 30g drojdie proaspata
  • putin zahar
  • 125 g brinza de vaci
  • 350 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen

Mod de preparare

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi.

Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina.

Se lasa totul la crescut 20 de minute intr-un loc cald.

Intre timp se amesteca bine piureul de cartofi cu brinza de vaci, un ou, sare si piper.

Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framinta bine aluatul.

Cind a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora.

Se framinta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen.

Se lasa si ele 10 minute la crescut , in tava, dupa care se coc la 200 gr C cam 20 minute.


Sint excelente linga salate sau cu creme de brinza.

Reteta Chifle cu cartofi a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alta reteta de chifle gasiti aici: Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci