Preparate sarate

Reteta Chifle umplute cu branza pentru Paste

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chifle umplute (reteta video)"
 
Reteta de chifle umplute pentru masa de Paste este o idee inedita de a pregati pur si simplu painea, sau pentru a servi aperitive delicioase in forma de iepurasi.

ingrediente

Ingrediente pentru chifle:
   600 g faina
   350 ml lapte caldut
   2 1/2 lingurite drojdie uscata
   28 g unt
   1 lingurita zahar
   1 1/2 lingurita sare
   Pt uns
   1 galbenus
   4 linguri lapte
Pentru umplutura:
   500 g branza telemea
   100 g unt
   2 oua intregi
   2 linguri faina
   foarte putin lapte(cam 2-3 linguri)

mod de preparare

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, se adauga sarea, untul, apoi se pune faina si se framanta un aluat elastic si deloc lipicios. Se lasa sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Apoi se framanta din nou aluatul si se rup cu mana 32 bucati din el. Eu rup asa: intai in doua, apoi fiecare parte iar in doua si tot asa... ajungand la 32 bucati.
Daca vreti sa faceti outele, se rotunjesc cu mainile bucatelele de aluat, dar nu mult...daca sunt perfect rotunde nu mai arata a oute.




Pentru umplutura amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si amestecam bine pana rezulta o pasta omogena.




Luam fiecare bucata ovala de aluat si punem in mijloc umplutura, impingem cu degetul si o acoperim cu aluat, modelam din nou in forma ovala. Daca le lasam in aceasta forma vom obtine niste chifle ovale, dar daca cu ajutorul foarfecei de bucatarie taiem orizonal de doua ori (pentru doua urechi) si punem in varf doua bobite de piper in locul ochilor, vom obtine niste chifle in forme de iepurasi absolut minunate.




Lasam chiflele astfel formate in tava la crescut pentru 20-30 de minute, dupa care le ungem cu ou amestecat cu lapte, si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute.






Servim chiflele umplute cu branza iepurasi pe masa de Paste.

Incearca si Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu branza pentru Paste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.