Preparate sarate

Reteta culinara Cornuri cu branza

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cornurile cu branza sunt fenomenale, pufoase, se topesc in gura. Cornurile cu telemea pot fi servite pur si simplu sau alaturi de o cana cu iaurt.

ingrediente

Pentru aluat avem nevoie:
   800 gr faina
   120 gr unt topit
   2 linguri cu zahar
   4 galbenusuri
   400 ml lapte(depinde de faina)
   40 grame drojdie proaspata
   2 lingurite de sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
   200 grame de unt
   200 gr branza telemea
   200 gr branza dulce de vaci
   2 oua pentru finisat,ulei pentru uns,sau foaie de copt

mod de preparare

Amestecam drojdia impreuna cu zaharul pana acesta se lichefiaza. Adaugam 100 ml lapte caldut si 4 linguri cu faina, amestecam si lasam circa 15 minute sa faca basicute. Amestecam galbenusurile impreuna cu sarea, apoi turnam restul de lapte caldut.


Din faina ramasa, maia si laptele cu galbenusuri framantam un aluat. Turnam untul topit si racit pana obtinem un alutat nelipicios si neted. In functie de faina mai putem adauga 2-3 linguri sau lapte 30-40 ml. Punem aluatul la loc cald, ferit de curentii de aer (eu l-am pus in cuptorul de la aragaz, stins bineinteles).


Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura (eu le-am mixat la robot si au devenit o pasta cremoasa).


Odata crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am uns-o cu ulei. Intindem cu sucitorul un dreptunghi de circa 1 cm grosime. Punem toata crema de branza deasupra aluatului si rulam aluatul incepand de la latura cea mai mica. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa mai creasca circa 20 de minute. Dupa trecerea timpului se intinde din nou aluatul intr-o forma dreptunghiulara, si il rulam la fel ca prima data. Il mai lasam sa se odihneasca 20 de minute. Mai intindem aluatul pentru ultima data, intr-o forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri de marime potrivita pe care le rulam de la baza catre varf. Punem cornurile in tava de aragaz in care am pus hartie de copt, si le mai lasam circa 20 de minute sa mai creasca.


Le ungem cu ou batut si apoi le dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.S unt atat de gustoase incat merita si efortul si timpul de asteptare.
Cornurile cu branza se servesc cu lapte, iaurt sau pur si simplu.

Incearca si Chifle cu branza si basilikum (busuioc)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite