Preparate sarate

Reteta Erbazzone (placinta italiana cu branza si spanac)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Erbazzone este o placinta italiana, servita pe post de gustare, foarte delicioasa ce are ca ingrediente de baza branza, spanac si parmezan. Este o reteta de placinta delicioasa!

ingrediente

Pentru aluat:
   300g faina
   1 varf de sare
   5lg untura
   3lg ulei de masline
   10lg apa rece
pentru umplutura:
   85g pancetta
   3 catei de usturoi (zdrobiti)
   3 cepe mari (toocate)
   2lg ulei de masline
   200g spanac
   150g parmezan
   2 oua
    

mod de preparare

Amesteca faina cu sarea intr-un bol, fa o gaura in mijloc si adauga untura si uleiul de masline. Amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 7 linguri de apa si amesteca cu o furculita pana cand incepe sa formeze bule de aer, daca ti se pare ca e prea uscat mai poti adauga apa. Formeaza o bila mare de aluat, bag-o intr-o punga si las-o la frigider pentru 30 de minute. Vei forma doua foi de placinta din acest aluat, una pentru baza si alta cu care sa acoperi.




Opareste frunzele de spanac dupa care lasa-le sa se scurga de apa si toaca-le marunt.




Incalzeste pancetta impreuna cu 2 linguri de ulei de masline la foc mediu pentru 5 minute, adauga ceapa si usturoiul (maruntite) si mai lasa pana cand se inmoaie. Ia capacul de pe oala daca ai pus unul, da focul la mare si rumeneste pentru 2 minute pana cand capata o culoare aurie.




Da din nou focul la mediu, adauga spanacul si mai gateste pentru 5 minute, dupa care lasa sa se raceasca. Adauga parmeznaul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.




Aseaza prima foaie din aluat intr-o tava tapetata cu untura si faina lasandu-o o bordura de 2cm. Adauga umplutura in mijloc. Umezeste marginile aluatului si lipeste cea de-a doua foaie de aluat.




Preincalzeste cuptorul la 200 grade si coace placinta cu spanac si branza pentru 20 de minute.




Intre timp soteaza usturoiul intr-o oala cu grasime topita cu care vei unge placinta, cu 2 minute inainte de a o scoate de la cuptor, astfel devenind lucioasa si crocanta.




 




 




 


Placinta italiana cu branza si spanac se poate face in forma de dreptunghi sau forma rotunda de tarta. Se serveste taiata in bucati, dupa ce se raceste.

Incearca si Covrigei de-ai casei
Daca ti-a placut reteta noastra "Erbazzone (placinta italiana cu branza si spanac)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.