Retete de vacanta
Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa; amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, un praf de sare (pe margine), uleiul si framantam, adaugand treptat apa calduta, pana ce rezulta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.
Acoperim cu un stergar si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava (eu am tapetata cu hartie de copt), ungem blatul cu sos de rosii, adaugam cascavalul dat prin razatoare, felii de rosii, felii de avocado, felii de salam si boabe de porumb bine scurse. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii