Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigai
Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigaia incinsa cu puitn ulei.
Dupa cateva minute,cand carnea isi schimba culoarea, adaugam morcovul tocat,ceapa taiata grosier,verdeturile,frunzele de dafin etc
adaugam apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic,inabusit, cam o ora jumate-chiar 2.
Dupa o ora jumate deja sosul e scazut,ingrosat,carnita frageda
Stingem focul, dam vasul deoparte sa se raceasca,scoatem betele si frunzele de prin el.
Intindem frumos si uniform aluatul, punem formele deasupra si decupam cu un cutit in jurul lor,avand grija sa lasam o margine de aluat mai mare decat suprafata vasului.
Dupa ce decupam facem o gaurica in mijloc,pt ca pe-acolo va respira umplutura la copt.
Acum umplem vasele si sa le lasa la racit.
Marginile de aluat le transformam in frunzulite,presam usor cu lama unui cutit.
Punem foaia cea mare direct peste carne, lipim frunzele, facem cateva slitzuri si ungem cu ou.
La cele individuale presam bine-bine marginile exterioare ,nu inainte de a unge cu galbenus "gura" vasului,ungem fata.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20 de minute.
Pofta buna!
Reteta Placinta cu carne de vita si rinichi a fost propusa de Anna Foster pe forum culinar.ro
Alte retete de placinte gasiti aici:
Placinta cu cartofi si telemea,
Placinta cu urda si marar,
Placinta cu masline
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii