Placintele cu ciuperci si cascaval

Ador aceste placintele mititele si delicioase. Imi place sa ma joc cu umpluturile, sa le fac pe placul nostru si sa ne bucuram de ele in orice moment al zilei.

Portii
12
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Placintele cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat: 350 gr faina
  • 2 linguri Iaurt
  • 5 gr drojdie uscata
  • 170 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura: 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 gr cascaval
  • 2 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute. Umplutura: Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta. Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile si 1/2 cana de apa. Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce. Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc. Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam. Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri. Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval. Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile. Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati. Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Crap rasol
2
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit...

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga