Preparate sarate

Reteta Placinta cu carne si aluat fraged

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 10-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea.

ingrediente

8 portii

   aprox 500 g făină
   25 g drojdie proaspătă
   1 linguriţă sare
   300 ml apă caldă
   100 g Rama Maestro 72% grăsime
   1 lingură generoasă smântână sau iaurt
Pentru umplutură:
   500 g carne de porc
   1 ou
   Verdeaţă: mărar şi pătrunjel
Pentru decor:
   1 ou şi puţin lapte
   Caşcaval ras

mod de preparare

Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos la atingere. Se dă la frigider 30 de minute.

Pentru umplutura: carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se condimentează după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugă câteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.
Se întinde prima foaie de aluat pe masa presărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşază una peste alta pentru a decora plăcinta. Se unge plăcinta cu ou amestecat cu puţin lapte şi se presară caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-carne-si-aluat-fraged-2018.html
Incearca si Covrig fiert si prajit
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat fraged" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.