Le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea.
Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos la atingere. Se dă la frigider 30 de minute.
Pentru umplutura: carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se condimentează după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugă câteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă.
Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.
Se întinde prima foaie de aluat pe masa presărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşază una peste alta pentru a decora plăcinta. Se unge plăcinta cu ou amestecat cu puţin lapte şi se presară caşcaval ras.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-carne-si-aluat-fraged-2018.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii