Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam amestecul de drojdie, oul batut,
Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam amestecul de drojdie, oul batut, sarea, chimenul macinat si lapte cat sa obtinem o cantitate suficieta de aluat. Framantam bine si il lasam la odihna 15 minute. Apoi il intindem si presaram jumarile deasupra, il indoim si il lasam la odihnit inca 15 minute. Repetam de 3 ori, apoi il intindem la un deget grosime. Il crestam cu cutitul si il ungem cu oul batut, taiem forme de pogaci si le insiruim in tava unsa cu untura si le coacem pentru 15-20 de minute in cuptorul incalzit la 175 de grade C. Resturile ramase de la format, le framantam din nou, intindem aluatul, il crestam, il ungem cu ou si taiem din nou forme de pogaci.
Alte retete de prajituri
Placinta cu branza
Ciocolata de casa
Prajitura cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii