Saleuri cu chimen

Margarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a doua zi. Se intinde apoi o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri vin alb
  • 1 lingurita sare
  • chimen
  • 350-400 gr faina

Mod de preparare

Margarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a doua zi. Se intinde apoi o foaie de 5 mm grosime, se taie panglici subtiri cu o ruleta, se rasucesc, dupa care se pun intr-o tava. Se ung deasupra cu albus de ou si se presara chimenul. Tava se introduce in cuptorul cald si se lasa saleurile la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Aluat frantuzesc

Gogosi pufoase

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc