Trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei indragi de-a dreptul si-ti garantez ca-n cca 10-15 minute te poti bucura de ele.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 100 g de ciuperci Champignon taiate cuburi
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 ceapa rosie tocata cubulete
  • 1/2 legatura de patrunjel taiata marunt
  • 25 ml de vin alb
  • 100 g de cascaval dat pe razatoare
  • 10 g de unt
  • putin ulei de masline
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul in aceasta. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.


Taie patrate egale de aluat de foietaj. Bate galbenusurile si unge marginile interioare ale patratelor de foietaj, avand grija sa lasati un mic spatiu in centru pentru compozitie. Rastoarna compozitia din sita intr-un castron, toaca patrunjelul, pune-l deasupra. Pune si cascavalul si amesteca totul.


Pune cam 2 linguri de compozitie in mijlocul fiecarui patrat in parte si impatureste-le in triunghiuri. Umezeste o furculita cu putina apa si apasa din loc in loc pe marginile triunghiurilor, pentru a le sigila. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan pe deasupra.


Asaza-le intr-o tava cu hartie de copt, lasand suficient loc intre ele cat sa le permiti sa creasca in volum. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Cand acestea au devenit aurii si s-au umflat frumos, inseamna ca sunt gata. Merg de minune atat simple cat si alaturi de-un sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa