Trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei indragi de-a dreptul si-ti garantez ca-n cca 10-15 minute te poti bucura de ele.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 100 g de ciuperci Champignon taiate cuburi
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 ceapa rosie tocata cubulete
  • 1/2 legatura de patrunjel taiata marunt
  • 25 ml de vin alb
  • 100 g de cascaval dat pe razatoare
  • 10 g de unt
  • putin ulei de masline
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul in aceasta. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.


Taie patrate egale de aluat de foietaj. Bate galbenusurile si unge marginile interioare ale patratelor de foietaj, avand grija sa lasati un mic spatiu in centru pentru compozitie. Rastoarna compozitia din sita intr-un castron, toaca patrunjelul, pune-l deasupra. Pune si cascavalul si amesteca totul.


Pune cam 2 linguri de compozitie in mijlocul fiecarui patrat in parte si impatureste-le in triunghiuri. Umezeste o furculita cu putina apa si apasa din loc in loc pe marginile triunghiurilor, pentru a le sigila. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan pe deasupra.


Asaza-le intr-o tava cu hartie de copt, lasand suficient loc intre ele cat sa le permiti sa creasca in volum. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Cand acestea au devenit aurii si s-au umflat frumos, inseamna ca sunt gata. Merg de minune atat simple cat si alaturi de-un sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Mâncare de praz cu carne de porc
Bucataras.RO

Mâncare de praz cu carne de porc

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine...

Mâncare de praz cu carne de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!