Triunghiuri cu spanac

Este o reteta destul de simpla si o fac destul de des , nu numai pentru faptul ca sunt niste placintele foarte gustoase , dar si pentru faptul ca spanacul intareste sistemul imunitar, este un curatitor al tubului digestiv, tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii.Datorita tuturor acestor proprietati este recomandat nu numai pentru fortifierea organismului si pentru curatirea lui.

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Triunghiuri cu spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,1kg faina
  • 3 linguri de drojdie uscata
  • 750 ml apa calda
  • 220 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Compozitie:
  • 2 cepe mijlocii taiate marunt
  • 1kg de spanac curatat, spalat si taiat (se folosesc frunzele si putin din coditele fragede)
  • 4 catei usturoi zrobiti
  • 3 linguri sumac
  • 2 linguri de cumin
  • zeama de la o lamaie
  • 240 ml ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de ardei iute (rosu)
  • 100 g nuca prajita si taiata mai mare
  • sare dupa gust
  • 200 g ulei masline pentru uns tavile si triunghiurile

Mod de preparare

Aluatul: Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca. 10 min, acoperita si la un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.

Se lasa sa se odihneasca 10-15 min dupa care se poate lucra.


Compozitia: Spanacul se curata, (se vor folosi frunzele si numai coditele fragede), se taie nu prea marunt si se spala in mai multe ape si se lasa 10 min la scurs.

Spanacul se va freca bine cu sare pana se moaie si lasa multa apa, dupa care se va stoarce in maini foarte bine pana nu va mai ramane deloc lichid si se pune intr-un bol unde se va amesteca cu restul ingredientelor.

La sfarsit adaugam sare dupa gust, trebuie sa tinem cont ca spanacul a fost frecat cu sare, in prealabil. Daca compozitia a lasat putina zeama o scurgem sau tapetam cu un prosop de hartie suprafata compozitiei pana se absoarbe tot lichidul.

Aluatul nu trebuie sa creasca mult, maxim 15-20 de min, de fapt acest aluat se lasa numai sa se odihneasca putin si se poate pune in lucru imediat ce e gata compozitia. Daca compozitia e gata se poate incepe lucrul. Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce. Intidem pe fiecare biluta cu sucitorul si o umplem cu o lingura din compozitie.

Pentru a nu se lipi de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline. Am facut 2 modele, o tava e facuta cu triunghiuri mai mari si aluatul mult subtiat si mai mult ulei de masline, asta la cerinta unora din familie, iar restul le-am facut mai mici si nu prea subtiri si fara ulei mult.

Cum facem aceste triunghiuri: punem o lingura cu virf de umplutura in mijloc, apoi estimam din ochi trei margini a cite aproximativ 1/3 din marginea totala, le unim doua cite doua, si le stringem bine intre degete pentru a nu se dezlipi. Asezam triunghiul in tava si continuam tot asa pana terminam restul de bile.

Urmariti si fotografiile postate. La mine a mai ramas putin aluat si le-am umplut cu branza topita, am pus branza in centrul bilutei si doar am inchis-o.

Lasam triunghiurile sa mai creasca în tava, nu mai mult de 10 min, apoi le ungem cu ulei de masline si le dam la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade timp de 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Le scoatem din cuptor si le acoperim 10 minute cu un prosop curat. Triunghiurile se pot servi calde sau reci, alaturi de un pahar de iaurt, sana sau o ciorba calda. Au iesit foarte fragede si cu un gust deosebit! Nu e gresit daca incercati..!

Pofta buna! Specific: Palestina-Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise