Urdoaice

Urdoaicele sunt produse de panificatie sarate foarte gustoase. Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Urdoaice

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 7 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 ml bere
  • 300 ml lapte
  • UMPLUTURA
  • 700 g urda
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • marar verde(1 legatura mai mare)
  • uns
  • 1 ou

Mod de preparare

Urdoaicele sunt produse de panificatie sarate foarte gustoase. Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam bine urda cu ouale, sarea, zaharul, adaugam mararul tocat si amestecam.
Intindem o foaie de cca 0.5 grosime, taiem patratele si punem 1 lingura de compozitia de umplutura, strangem colturile (le unim).
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le lasam sa mai creasca 30 min, dupa care le ungem cu oul batut bine.
Dam la cuptor pana urdoaicele se rumenesc frumos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc