O delicioasa budinca de cartofi cu vinete ideala in zilele de post.
1. Cartofii curatati de coaja se taie in rondele de cca. 5 mm grosime.
2. Vanata spalata se taie in rondele potrivite.
3. Ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
4. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si curata de pielite, apoi se toaca marunt.
5. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
6. Se incinge uleiul in tigaie si se rumenesc putin cartofii, se adauga o canita de apa si se fierb la foc mic circa 10 minute.
7. Vinetele se presara cu sare si se rumenesc apoi pe toate partile In putin ulei, incins intr-o alta tigaie.
8. Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se inabusa ceapa si usturoiul tocat, se adauga rosiile tocate si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa preferinta, acest sos poate fi condimentat in varianta dulce-acrisoara, adaugand putin zahar.
9. Legumele se dispun apoi, in straturi, intr-un vas termorezistent: intai se pun rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi se toarna sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.
10. Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil la o temperatura medie - 200 de grade) si se coace circa 15 minute.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii