Mancaruri de post

Reteta Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 45m 
Merisor postat de
Postat pe: 16-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei Umpluti cu Ciuperci si Dovleac (Reteta Video)"
 
Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

ingrediente

8 portii

   1 kg ciuperci(cu palariile mari)
   2 morcovi
   1 radacina patrunjel
   1 radacina pastarnac
   2 cepe galbene
   1 ceapa rosie
   3-4 ardei copti
   rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
   1 capatana Usturoi praf
   Cimbru
   piper
   busuioc
   1/2 legatura marar Pepene verde
   2 foi dafin
   100 ml Ulei de dovleac
   250 ml Apa minerala carbogazoasa
   300 gr pasta de rosii sau bulion
   sare dupa gust

mod de preparare

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor. Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin. Spalam ciupercile si le lasam la scurs. Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt. Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete. Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele. Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor. Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul. Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor. Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente. Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor. Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii. Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia. La final presaram deasupra mararul tocat marunt. Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta. Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu! Sa va fie de folos!
Incearca si Spaghetti aglio olio e peperoncino
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite