Mancaruri de post

Reteta Chiftele din urzici vii si bureti - de post

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 40m 
abetina postat de
Postat pe: 03-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Retete usoare de primavara

ingrediente

10 portii

   500 gr. bureti gata fierti (opintici in cazul nostru)
   1 castron mare de urzici vii
   6 cepe
   1 caciulie de usturoi
   1/2 lingurita piper macinat
   1/2lingurita cimbru
   1 lingurita sare
   2 felii paine neagra
   200 gr faina de grau

mod de preparare

Se spala urzicile si se pun cu apa la fiert, se trage doar un clocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile.

Se toaca buretii, ceapa, urzica, cateii de usturoi, se adauga sare, piper, cimbru, paine inmuiata in apa rece si stoarsa bine, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.

Se fac chiftele in podul palmei si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu ketchup picant sau dulce dupa preferinte. Acest fel de mancare inlocuieste carnea foarte bine si sunt si foarte sanatoase. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Incearca si Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din urzici vii si bureti - reteta de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.