O reteta perfecta pentru perioada postului, pentru cei vegetarieni sau pentru cei care pur si simplu adora mazarea. Mazarea furnizeaza o gama unica de aminoacizi esentiali si neesentiali, intarind tesuturile si muschii din corp.
Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele – ideea de baza este ca ai de-aface cu texturi diferite, iar totul trebuie sa se gateasca in acelasi timp. Incinge uleiul intr-o cratita si caleste morcovii si ceapa. Adauga boia, pasta de ardei dulce si amesteca de cateva ori. Pune si ardeiul urmat de cimbru. Adauga 2 polonice de apa fiarta de la mazare deasupra si foile de dafin, pune capacul si lasa totul sa fiarba. Toaca legatura de marar si pune-o peste impreuna cu rosiile, numai dupa ce legumele au fiert. Scurge si mazarea, pastrand apa intr-un bol. Mai pune 2-3 polonice din apa in care a fiert, si apoi adauga mazarea impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Lasa sa fiarba pana mai scade putin, astfel se vor intensifica aromele. Da-o de pe foc si serveste-o cu cateva felii de paine taraneasca prajita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii