Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga, alaturi de un ou ochi. Iata si cateva beneficii ale urzicilor: vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, elimina starea de anemie, fluidifica sangele si stimuleaza metabolismul.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri malai
  • 3 fire de usturoi verde
  • sare dupa gust
  • 300g urzici
  • optional, leustean proaspat

Mod de preparare

Urzicile proaspete trebuie scuturate bine, spalate in mai multe ape, apoi oparite cu apa fierbinte. Toata operatiunea se face cu manusi, ca sa nu te intepi :) Eu am deja urzicile trecute prin aceasta etapa :) 



Mai departe, pune o oala cu apa la fiert, adauga putina sare si cand incepe sa clocoteasca pune urzicile. Lasa-le sa fiarba pana ce codita este moale. Scurge-le de apa si pune-le deoparte, apoi mixeaza urzicile cu un blender vertical, pana obtii un piure fin. Adauga faina si malaiul, pune sare dupa gust si omogenizeaza bine.



Pune uleiul intr-o craticioara si lasa-l sa se incinga, apoi adauga piureul si amesteca cu o lingura de lemn. Adauga cate un polonic din zeama in care au fiert urzicile, pana obtii consistenta dorita, apoi lasa sa fiarba la foc mic cateva minute, pana ce malaiul este fiert. Opreste focul si adauga usturoiul verde zdrobit sau mixat bine.



Pentru o aroma deosebita presara la final si putin leustean verde tocat marunt. Serveste mancarea de urzici cu mamaliguta si un ou ochi. Garantez ca e delicioasa! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa