Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Ingrediente

  • Pentru piure de cartofi cu spanac și leurdă:
  • 500 gr cartofi albi
  • 1 linguriță sare
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 linguriță ierburi italiene
  • 150 gr frunze de spanac
  • 1 legătură leurdă
  • Pentru sos:
  • 400 gr sos de roșii
  • 150 gr zacuscă de legume
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.

Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă și adăugăm o linguriță de sare.Între timp, ne ocupăm și de spanac.

Punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Când atinge punctul de fierbere adăugăm frunzele de spanac bine spălate și le opărim pentru 4-5 minute.

Le scurgem apoi și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de  leurdă, clătite sub jet de apă rece.

Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene( de la Delikat am eu).

Amestecăm în piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, cât acesta este fierbinte.

Pentru sos, amestecăm zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună pentru 3-4 clocote.

Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide