Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă.
Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă și adăugăm o linguriță de sare.Între timp, ne ocupăm și de spanac.
Punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.
Când atinge punctul de fierbere adăugăm frunzele de spanac bine spălate și le opărim pentru 4-5 minute.
Le scurgem apoi și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de leurdă, clătite sub jet de apă rece.
Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene( de la Delikat am eu).
Amestecăm în piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, cât acesta este fierbinte.
Pentru sos, amestecăm zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună pentru 3-4 clocote.
Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii