retete usoare de primavara
Se clatesc urzicile vii, se pun la fiert cu putina apa, se trag un clocot si se opreste focul, se lasa cam cinci minute in apa, apoi se clatesc cu apa rece. Se toaca si se pot folosi la pregatirea mancarurilor.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se lasa sa ajunga translucida dupa care se adauga mixul de gogosari, morcovii tocati si se lasa pret de cinci minute sa se patrunda, dupa care se adauga ciupercile pleurotus taiate in bucati mari. Se lasa totul la foc potrivit pana cand se patrund bine ciupercile asa nu se vor innegri la fiert.
Se toarna apa peste legumele prajite, se pun cartofii taiati cuburi, se adauga condimentele, sare si se lasa la fiert pana cand sunt fierte toate legumele.
Se adauga urzicile fierte si tocate, bulionul de gogosari, pasta de tomate si se dau cateva clocote, dupa care se opreste focul.
Se pot servi cu ardei iuti la borcan.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii