Mancaruri de post

Reteta Turte cu gem- de post

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 1h 
abetina postat de
Postat pe: 01-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
reteta pentru vreme de iarna cand este bine sa stai la gura sobei si sa te bucuri de arome

ingrediente

5 portii

   800 gr
   2 kg.faina de grau
   1 l.apa
   1 cub drojdie
   100 ml.ulei
   1 lingurita sare
   1 borcan gem de gutui
   1 borcan gem de dovleac
   800 gr
Pentru prajit:
   400 ml.ulei

mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.

Se pune intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml.apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale, se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.

Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Incearca si Ratatouille cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu gem-reteta de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.