Am mai scris despre proprietatile nautului în rețetele mele, dar am sa va reamintesc câteva pe care le apreciez in mod deosebit: este o sursa deosebita de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu si calciu, toate se găsesc in boabele de naut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie.
Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușe. Am adăugat zeama de legume.
Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute.
Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.
Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.
Sper că vă tentează rețeta de azi. Nouă ne place foarte mult.
Poftă bună!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii