Sarmale de post cu soia

O reteta de post, pentru a inlocui sarmalele originale.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu soia

Ingrediente

  • 2 kg varza
  • 100 g soia granule
  • 3 cepe
  • 150 g orez
  • 3 morcovi
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, Boia dulce
  • cimbru, marar
  • bulion (suc de rosii)
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert iar cand da in clocot se pune varza si se lasa la fiert.

Se desprind frunzele si se lasa sa se racoreasca.

Intr-o alta oala, se pune soia la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Legumele se curata si se spala.

Ceapa o tocam marunt, morcovii ii dam pe razatoarea mare iar ciupercile se taie marunt.

Calim legumele in putin ulei, pana se inmoaie.

In acest moment adaugam soia strecurata, orezul spalat si condimentele dupa gust.

Luam foi de varza potrivit de mari, adaugam cate 1 lingura din compozitia de mai sus si le rulam strans.

Punem sarmalutele formate intr-o oala, adaugam apa, bulion, sare si eventual varza taiata marunt. Se lasa la fiert cca 50 de minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci