Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o gasesc insa intr-o supa crema de morcovi, mere si ghimbir. Si explicatia e simpla: morcov si supa crema, adica tot ce-mi doresc intr-o zi cand ajung acasa infrigurata. Dulceata morcovilor si a merelor, iuteala placuta a ghimbirului, nu fac decat sa ma binedispuna. Iar putina menta proaspata si fierbinteala unui ardei iute intregesc savoarea acestei supe creme de legume. Rapida si ieftina, mi se pare o combinatie perfecta de gust.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 700 g de morcovi curatati si spalati
  • 2 mere medii spalate
  • o ceapa medie spalata
  • 3 linguri cu ulei
  • o bucata de 2-3 cm de ghimbir, curatat
  • un ardei iute spalat
  • cateva frunze de menta, spalate
  • un varf de lingurita cu nucsoara rasa
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 litru de apa sau de supa de legume calda

Mod de preparare

Taiem ceapa in bucatele mici. Taiem morcovii in rondele subtiri. Curatam semintele ardeiului iute si il tocam marunt (ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam!) Radem ghimbirul pe razatoarea mica. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute. Punem rondelele de morcov, ghimbirul ras si ardeiul iute, amestecam si calim cam 5 minute. Turnam apa calda sau supa de legume si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Intre timp tocam marunt menta. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Cand morcovii sunt moi, cam dupa 15-20 de minute, punem in cratita cubuletele de mar. Amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Turnam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam pana cand obtinem o crema fina. Presaram deasupra nucsoara rasa si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam, gustam si punem menta tocata. Servim calda, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Inimioare cu cascaval
Bucataras.RO

Inimioare cu cascaval

Daca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...

Inimioare cu cascaval
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)