Supe si ciorbe de post

Reteta Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 35m 
Reteta-Video postat de
Postat pe: 18-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa crema de sfecla rosie (Reteta Video)"
 
Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o gasesc insa intr-o supa crema de morcovi, mere si ghimbir. Si explicatia e simpla: morcov si supa crema, adica tot ce-mi doresc intr-o zi cand ajung acasa infrigurata. Dulceata morcovilor si a merelor, iuteala placuta a ghimbirului, nu fac decat sa ma binedispuna. Iar putina menta proaspata si fierbinteala unui ardei iute intregesc savoarea acestei supe creme de legume. Rapida si ieftina, mi se pare o combinatie perfecta de gust.

ingrediente

4 portii

   700 g de morcovi curatati si spalati
   2 mere medii spalate
   o ceapa medie spalata
   3 linguri cu ulei
   o bucata de 2-3 cm de ghimbir, curatat
   un ardei iute spalat
   cateva frunze de menta, spalate
   un varf de lingurita cu nucsoara rasa
   sare
   piper proaspat macinat
   1 litru de apa sau de supa de legume calda

mod de preparare

Taiem ceapa in bucatele mici. Taiem morcovii in rondele subtiri. Curatam semintele ardeiului iute si il tocam marunt (ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam!) Radem ghimbirul pe razatoarea mica. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute. Punem rondelele de morcov, ghimbirul ras si ardeiul iute, amestecam si calim cam 5 minute. Turnam apa calda sau supa de legume si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Intre timp tocam marunt menta. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Cand morcovii sunt moi, cam dupa 15-20 de minute, punem in cratita cubuletele de mar. Amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Turnam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam pana cand obtinem o crema fina. Presaram deasupra nucsoara rasa si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam, gustam si punem menta tocata. Servim calda, cu crutoane.
Incearca si Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.