Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster

O alta minunatie de supa crema pregatita cu blenderul performant Oster Classic Chrome, un real ajutor in bucatarie. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • -400 gr. ciuperci champignion
  • -4 salote
  • -1 ceapă albă
  • -4 cani de supa de legume
  • -3 lingurite de coniac
  • -1 foaie de dafin
  • -3 crengute de Cimbru
  • -2 catei de usturoi
  • -1 lingurita amestec ierburi de provence
  • -150 ml. smantana vegetala
  • -3 linguri de făină
  • -sare si piper
  • -6 linguri de unt
  • -1/2 legătură de pătrunjel tocat foarte marunt
  • Pentru topping-ul de deasupra; -200 gr. ciuperci
  • -sare si piper proaspăt măcinat
  • -frunzulite proaspete de Cimbru
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Tăiem ceapa, salotele, usturoiul cubulete mărunte. 2.Ciupercile le spălăm si le tăiem lame fine. 3.Punem untul intr-o tigaie mai adanca si il lasam sa se topeasca usor. 4.Adăugăm salotele, ceapa, usturoiul si le calim pana se inmoaie. 5.Adăugăm ciupercile, crengutele de cimbru, foaia de dafin, ierburile provencale, sare si piper după gust. 6.Calim la foc mediu cam 10 minute după care adăugăm supa de legume si coniacul. 7.Punem un capac si fierbem acoperit pana lichidul scade mai bine de jumatate si ciupercile sunt pătrunse. 8.Amestecam intr-un castron cu un tel smantana cu faina si batem foarte bine pana nu mai sunt aglomerari. 9.Turnam amestecul peste ciuperci si mai dăm un clocot de 3-4 minute. 10.Scoatem crengutele de cimbru, foaia de dafin si rasturnam continutul tigaii in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Mixam totul la viteza mica timp de 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza mare. 12.Cand supa crema este bine mixata, adaugam patrunjelul tocat foarte mărunt si amestecam cu o spatula pana este bine incorporat. 13.Punem supa crema intr-un loc cald deoparte. *Intr-o tigaie pregatim si topping-ul de deasupra; 1.Punem 1 lingurita de ulei si feliile de ciuperci.intr-o tigaie încinsă. 2.Le condimentam bine cu sare, piper si presaram deasupra lor frunzulite proaspete de cimbru. 3.Le prăjim foarte bine pana sunt aurii, apoi le scoatem intr-un castronel. 4.Punem supa crema in boluri si deasupra asezam câteva bucățele de ciuperci prajite. 5.Servim fierbinte alaturi de pâine prajita, sau simpla. Poftă mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura marmorata cu visine
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu visine

O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!

Prajitura marmorata cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!