Supe si ciorbe de post

Reteta Supa de mazare cu leurda si busuioc - pregatita cu blenderul Oster

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 21-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa de Fasole Verde cu Costita Afumata (Reteta Video)"
 
O supa lejera, perfecta pentru acest inceput de primavara. Ajutorul meu de nadejde a fost si de aceasta data blenderul performant Oster Classic Chrome.

ingrediente

4 portii

   400 gr. mazare verde proaspata, sau congelata
   1 gramajoara de leurda
   1/2 caserola frunze de busuioc
   1 legatura de ceapă verde
   1 cartof dulce
   ulei de măsline
   2 cani supa de legume
   sare si piper
   Topping: -150 gr. rosii cherry
   ulei de măsline
   1 cățel de usturoi
   sare si piper
   2 crengute de Cimbru
   Decor: -frunze proaspete de busuioc

mod de preparare

1. Spălăm mazarea proaspătă sub jet de apa rece si o scurgem bine de apa. 2.Leurda o curățam de impuritati si o spălăm bine sub jet de apa rece.O punem la scurs. 3. Cartoful il curatam de coaja si il taiem in cubulete. 4. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim ceapa tăiată rondele fine. 5. O lăsăm pana se inmoaie si apoi adăugăm mazarea si leurda. 6. Parlim totul 1 minut apoi adaugam cartoful, supa de legume, sare si piper după gust. 7. Acoperit oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc iute până mazarea si cartoful sunt fierte. 8. Oprim focul, luam oala de pe foc si rasturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome. 9. Punem busuiocul intreg si mixam la viteza mica 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza foarte mare. 10. Cand este gata punem supa crema deoparte, la cald.


*Pregătim topping-ul; 1. Punem uleiul de masline intr-o tigaie si il infierbantam. 2. Adaugam crengutele de cimbru, usturoiul ras si roșiile cherry tăiate in sferturi. 3. Condimentam cu sare, piper si lasam tigaia la foc iute pana lichidul scade si rosiile sunt frumos prajite. 4. Scoatem din tigaie crengutele de cimbru, le aruncăm si apoi tragem tigaia deoparte.


*Pregatim supa pentru servire; 1.Turnam supa crema in boluri, farfurii etc...si deasupra punem cate 1-2 linguri topping de rosii. 2. Decoram cu frunze proaspete de busuioc si servim fierbinte alaturi de pâine prajita. Poftă mare va doresc!

Incearca si Ciorba de fasole
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu leurda si busuioc - pregatita cu blenderul Oster" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.