Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime - pregatita cu blenderul Oster

Aceasta supa mătăsoasă este perfectă pentru a celebra începutul sezonului de capsuni. O aparitie inedită si surprinzatoare.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • Supa: -400 gr. capsuni
  • -1 ridiche
  • -3 linguri de zahar brun
  • -1 pahar suc de grepfruit
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -coaja de la o lime
  • -5 frunzulite de mentă proaspătă
  • -3 lingurițe de miere
  • -putin piper proaspăt măcinat
  • Pentru servire: -100 ml. friscă vegetală
  • Decor: -coaja rasa de lime

Mod de preparare

*Pentru inceput; 1.Spalam foarte bine in apa rece capsunii si ii lasam sa se scurga. 2.Ii tăiem apoi in sferturi si ii lasam deoparte. 3.Intr-o tigaie punem zahărul la caramelizat. 4.Cand incepe sa se faca auriu, adaugam coaja de portocală si coaja de lime. 5.Amestecam câteva secunde după care stingem totul cu sucul de portocala si cel de grepfruit. 6.Adăugăm mierea, frunzulitele de menta, putin piper macinat si lasam si dea cateva clocote pana se topeste si zaharul caramelizat. 7.Tragem deoparte, indepartam frunzulitele de menta, punem apoi capsunii si ridichea data prin razătoarea mare. 9.Amestecam lejer pana capsunii si ridichea sunt scufundate in lichidul aromat si le lasam sa stea cam 5 minute pana se întrepătrund aromele. 10.După acest timp răsturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Pornim aparatul timp de 1 minut la viteza medie. 12.Mai pornim din nou aparatul pentru alte 2 minute la viteza mare. 13.După aceasta mixare, supa de caspuni trebuie sa aibă o textura fină si matasoasa. 14.Acum punem frisca intr-un bol si o batem spuma. 15.Turnam in farfurii, sau boluri supa de capsuni cu aroma de portocala. 16.Deasupra punem câte o lingura generoasă de frisca si decoram cu razatura de lime. 17.Servim supa de capsuni foarte rece. Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise