Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea.
Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina.Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea cu putin zahar si apa minerala.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.Se adauga praful de copt stins cu putin otet si restul de apa minerala in functie de ingrosarea aluatului.Cand s-a format o coca adaugam uleiul pentru a framanta mult mai bine si pt fragezirea aluatului.Lasam coca sa creasca.Separat curatam merele,le dam pe razatoare si le punem intr- tigaie pe aragaz cu zaharul pudra si scortioasa pana lasa toata zeama.Dupa ce a crescut coca formam din aluat ca si in imagine triunghiuri pentru a putea fi rulare cornurile.Cand am terminat cu formarea cornurilor le punem intr-o tava unsa cu putin ulei .Dam la cuptor circa 45 minute.Pofta buna!!!
Cornurile cu mere de post se pot servi atat calde cat si reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii