Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba.
Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.
Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim margarina intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.
Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii