Budinca de spanac cu mamaliguta

Budinca de spanac cu mamaliguta este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Spanacul se spala bine si se pune la fiert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de spanac cu mamaliguta

Ingrediente

  • 6-7 legaturi de spanac (1/2 kg)
  • 6 linguri de malai
  • o lingura de faina
  • un pumn de verdeata (patrunjel
  • leustean)
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Budinca de spanac cu mamaliguta este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.
Daca nu a scazut prea mult, eventual se mai scurge de apa. Daca doriti, puteti mixa spanacul, daca nu il puteti lasa asa.
Pregatim mamaliga. Punem malaiul in apa rece cu sare (astfel nu va face cocoloase) si punem pe foc. Cand a inceput mamaliga sa se ingroase, lasam focul mic si mai lasam oala circa 10 minute. Mamaliga trebuie sa fie un pic moale ca s-o putem intinde.
Intr-un vas termorezistent, asezam un strat de mamliguta, apoi un strat de spanac si din nou un strat de mamaliguta. Turnam putin ulei deasupra si presaram busuioc. Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau pana vedem ca s-a rumenit mamaliga.
Budinca de spanac cu mamaliguta e foarte buna si calda si rece. Se taie insa mai bine cand e rece.
Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa