Cannelloni cu legume – de post

Cannelloni cu legume este o mancare de post delicioasa, deloc greu de preparat. Arata bine, are gust bun, poate fi pregatita cu succes si in zilele in care nu tinem post deoarece este o reteta cu legume foarte sanatoasa.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Cannelloni cu legume – de post

Ingrediente

  • 8 tuburi cannelloni
  • 100 g ciuperci
  • 100 g broccoli
  • 200 g legume congelate (morcov
  • mazare
  • porumb
  • ardei gras)
  • 100 g cascaval de post
  • sare
  • piper
  • 23 linguri ulei
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Cannelloni
Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pastele cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece, apoi se aseaza pe un platou.
Umplutura:
Se incinge uleiul si se adauga legumele congelate si ciupercile taiate feliute. Se lasa la calit pana cand se inmoaie. Se adauga broccoli desfacut in buchetele mici si oparit inainte 1-2 minute in apa cu sare. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Asamblarea:
Se umple fiecare tub de cannelloni cu amestecul de legume si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.

 

Deasupra se rade cascavalul. Se da tava la cuptor, pentru 5-10 minute, sa se gratineze. Se servesc imediat.


Ca sa fie o mancare de post delicioasa presara putin pesmet deasupra cannelloni-urilor inainte sa le dai la cuptor in loc de cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc