Lipia libaneza este o reteta de baza de paine, foi subtiri ce se prajesc individual si pot fi folosite la shaworma sau in cazul nostru, ca sa fie o mancare de post, umpluta cu legume.
In primul rand preparam lipiile libaneze:
Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu lingurita de zahar. Dupa ce incepe sa faca bule, se adauga si faina amestecata cu sarea si se framanta. Se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute, dupa care se imparte in 6.
Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie subtire rotunda ce se prajeste apoi intr-o tigaie, fara ulei.
Dovlecelul se stropeste cu ulei de masline si se soteaza putin cu sare piper si boia.
Avocado-ul se curata si se taie bucati, se stropeste cu suc de lamaie, se adauga maslinele fara samburi, ardeiul rosu si rosiile taiate bucati.
Se adauga si dovlecelul si patrunjelul tocat marunt, se amesteca toate legumele, se mai adauga ulei de masline daca e necesar, si cei 2 catei de usturoi tocati marunt.
In centrul fiecarei lipii libaneze se adauga legume, se ruleaza si se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii