Pizza de post cu blat din mamaliga

Pizza de post cu blat din mamaliga nu numai ca este incredibil de delicioasa, dar este foarte sanatoasa! Mamaliga nu trebuie sa fie banala daca este servita de post, preparate culinare extraordinare pot fi facute pe baza de mamaliga.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pizza de post cu blat din mamaliga

Ingrediente

  • - 2 dovlecei
  • - 200 g. malai
  • - 50 g. margarina
  • - sos de rosii cu legume
  • - 200 g. boabe de porumb fiert
  • - 450 g. rosii
  • taiate sferturi
  • - 200g ciuperci
  • - 2 lingurite cimbru uscat
  • - frunze de spanac
  • - peste din conserva (optional)
  • - tofu (optional)
  • - ierburi

Mod de preparare

Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare.
Adaugati dovleceii curatati si taiati rondele (mai groase) si opariti-i timp de 1-2 minute.

Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece.
Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas)
Incorporati apoi margarina. Rasturnati mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa, lasati sa se raceasca dupa care intindeti uniform un strat de sos de rosii cu legume.

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.
Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii, ciupercile calite in putin ulei de masline (ca sa lase apa) cu sare si piper, rosiile taiate sferturi, frunzele de spanac, apoi presarati sare, piper si cimbru sau verdeturi italiene pentru pizza.

Daca este zi de dezlegare la peste puteti adauga si file-uri de peste din conserva. Pentru un plus de savoare se poate adauga si tofu.

Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.


Lasati pizza de post cu blat de mamaliga sa se raceasca putin dupa care poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Bucataras.RO

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Orez cu carne de curcan, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola