Mancaruri de post

Reteta Sarmale de post pentru carnivori

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
Ursu_Zgubilitic postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmale in foi de varza"
 
Sarmalele de post pentru carnivori sunt, asa cum le sugereaza si numele, perfecte in perioada postului si au un gust aproape identic cu cel al sarmalelor cu carne.

ingrediente

   Soia doua plicuri a 100gr, uscata
   Ciuperci doua cutii de 400g fiecare (din care ciuperci reprezinta cam jumate, restul lichidul conservant, care se arunca), spalate si scurse bine
   Usturoi doi catei mari
   Ceapa 4 medii spre mici (adica cam 3 medii sau 2 relativ mari)
   Pasta de tomate un borcanel de 300gr, cum ziceam, nu f acru si nu f concentrat Pe el scria 24% Grija mare: daca e acru se pune mult mai putin Ce am gasit eu era dulceacrisor
   Capia 4 medii spre maricei Rosu inchis
   Patrujnel radacina aprox 150g
   Pastaranac radacina aprox 250g
   Morcov aprox 700g
   Ulei 300350ml
   Orez 350400g
   Varza dulce
Mirodenii:
   marar,
   cimbru,
   piper,
   o lingurita de vegeta si jumatate dintrun plic de condimente pentru sarmale
   Plic mic de 18g din care am pus deci vreo 10g Daca va place doar gustul simplu, traditional, cu cimbru si marar, renuntati la condimente pentru sarmale

mod de preparare

Azi m-am apucat sa fac sarmale de post. Am mai facut, si, zic eu, si zice si fiica-mea si nevasta-mea ca au fost mai mult decat bune. Ca si data trecuta, scopul principal e sa obtin un gust cat mai apropiat de gustul sarmalelor cu carne. De asemenea culoarea si mirosul compozitiei inainte de de a fi fierte sa aduca macar in treacat de carne. In principiu voi folosi cam aceleasi ingrediente ca si data trecuta, doar ca, datorita faptului ca anterior compozitia a fost cam moale, de data asta voi pune soia uscata, si nu fiarta, doar macinata. Si mai mult orez.
Premise: ce intentionez sa folosesc (la compozitie) si de ce.

Soia - pentru aport proteic, si avand un gust neutru, si fiind uscata pentru a absorbi din apa celorlalte ingrediente. Textura.

Ardei capia (neaparat capia) rosu - pentru culoare si dulceata pe care o are dupa ce e fiert. Nu ardei rosu obisnuit pentru ca nu trebuie sa existe nici un gust de ardei in sarmale, iar capia nu are.

Pasta de rosii, nu foarte acra, pentru a putea pune mai multa - pentru culoare, si prin gustul acrisor neutralizarea partiala a dulcetii ceorlalte ingrediente. O fi ea carnea dulce, dar nu e zahar.

Ciuperci - pentru aport nutritiv.
Patrunjel radacina - un touch de aroma si pt textura.
Pastarnac radacina - dulceata, un touch de aroma si pt textura - cantitate aprox. dubla fata de patrunjel.
Morcov - dulceata, textura si aroma - Cantitate aprox. tripla fata de pastarnac.
Ceapa - c-asai romanul, pune in toate :)
Usturoi - am obs. ca usturoiul se comporta dupa gatire cam ca Vegeta, dar e natural. Potenteaza gustul (aromele), si aduce aport de dulceata.

Orez - cam dublu decat la sarmalele cu carne. Absoarbe din apa celorlalte ingrediente si ajuta sarmalele sa se umfle. Data trecuta am pus cam cat la sarmalele cu carne si au iesit moi si flescaite. Asta nu inseamna ca au fost rele. :P
Mirodenii: marar, cimbru, piper, o lingurita de vegeta si jumatate dintr-un plic de condimente pentru sarmale. Plic mic de 18g din care am pus deci vreo 10g. Daca va place doar gustul simplu, traditional, cu cimbru si marar, renuntati la "condimente pentru sarmale".

Ulei, destul de mult, pentru aport nutritiv, si pentru ca in general sarmalele nu plac "seci", ci.. varza cere grasime.

Mai intai am dat prin masina de tocat capia, ceapa, usturoiul, soia (asa, uscata), ciupercile (alternativ, ca sa se "ude" soia) si am pus pasta de tomate si mirodenii, petru ca soia si ciupercile, care au gust relativ neutru, sa se impregneze cu gustul celor de mai sus. Am amestecat, apoi am dat in continuare radacinoasele. Am pus orezul spalat si scurs bine, uleiul, am amestecat tot, apoi am mai pus din mirodenii sa potrivesc gustul, si sare.
Impachetate in varza dulce. In zeama pentru fiert am pus sare, din nou o lingurita de vegeta, o lingurita de otet, o lingurita de pasta de tomate concentrata si acra, si din nou cimbru si marar..
Atentie, am folosit radacinoasele gasite la magazin, adica morcovii sint umflati si nu au f mult gust. Daca folositi morcovi de gradina reduceti cantitatea. Asemenea si celelalte.
Fiert trei ore, la foc foarte mic (cat sa bolboroseasca.. ).
Cantitate totala rezultata - o oala mare de aprox 5-6l.
P.S. - nu mai calesc de ani de zile ceapa pentru nici o mancare. Mai sigur si mai bine pentru stomac. Trebuie insa fierte mai mult.


Sarmalele de post pentru carnivori se servesc calde.

Incearca si Supa crema de mazare verde de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post pentru carnivori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.