Conopida si morcovul taiat rondele mai mari, se pun intr-o tava, se stropesc cu putina margarina topita sau ulei de masline si se dau la cuptor aprox 15-20 min.
Intre timp taiam ceapa si o punem in putin ulei la calit, cand ceapa s-a inmuiat adaugam cateii de usturoi striviti un pic cu lama cutitului, si le mai lasam sa-si imbarlige aromele 1 min.
Adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 5-6 cani de apa, acoperim si lasam 15 min sa fiarba la foc potrivit.
Cand morcovul si conopida s-au rumenit se adauga peste cartofi, se mai lasa totul inca 15 min.
Se strecoara si toate legumele, in afara de morcov, se paseaza (daca vreti supa colorata puteti pasa si morcovul) apoi se aduga peste zeama, se amesteca, se pune sare dupa gust si se mai da un clocot dupa care se stinge focul.
Se presara un mot de marar, se lasa sa-si traga sufletul apoi se serveste cu, crutoane si daca vreti cu smantana.
E foarte buna supita nu are cum sa nu placa cuiva!
Reteta de supa crema de conopida de post a fost propusa de paula-h pe forum culinar.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe