Mancaruri de post

Reteta Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
mocanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)"
 
Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi.

ingrediente

Pentru tocanita avem nevoie de:
   1 kg cartofi fainosi
   1 ceapa mare
   1/2 lingurita piper
   1 lingurita de srae
   3 linguri ulei de masline
   cateva fire de partunjel
Pentru salata de sfecla avem nevoie de:
   2 sfecle
   o lingura de ulei
   zeama de lamaie
   sare

mod de preparare

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta este o mancare de post consistenta si delicioasa.




TOCANITA:
1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cuburi, apoi tocam ceapa marunt.
2. Intr-o tigaie bine incinsa turnam uleiul de masline si-l lasam sa se incinga si el apoi adugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca putin.(cca 5 minute)
3. Adaugam sarea, piperul si apoi cubuletele de cartofi. Apoi transferam totul intr-o oala peste care adaugam si 2 cani de apa si acoperim totul cu un capac. Lasam pe foc 30 minute, apoi adaugam patunjelul tocat si masa poate fi servita.

SALATA:




Se iau sfeclele si se spala foarte bine, apoi se sterg cu servetele de hartie. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor app 2 ore. Apoi se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga uleiu, sarea si zeama de lamaie dupa gust si se serveste alaturi de tocanita de cartofi.


Incearca si Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite