Salata de primavara cu file de porc in sos de usturoi salbatic

Usturoiul salbatic (leurda) se curata, se marunteste si se amesteca in mixer cu semintele de pin, uleiul de rapita si branza pana se formeaza un sos P

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g file de porc
  • salata verde
  • laptuci
  • ridichi
  • ceapa rosie
  • 6 linguri usturoi salbatic
  • ardei gras (rosu si galben)
  • 2 linguri seminte de pin
  • 3 linguri branza tare
  • rasa
  • 4 linguri ulei de rapita presat la rece
  • 4 linguri vin spumant sec
  • 1 lingura unt alimentar pentru gatit
  • 2 galbenusuri de ou
  • piper

Mod de preparare

Usturoiul salbatic (leurda) se curata, se marunteste si se amesteca in mixer cu semintele de pin, uleiul de rapita si branza pana se formeaza un sos Pesto. Galbenusul de ou se adauga sosului Pesto, se toarna deasupra vinul spumant si se amesteca bine.

Ardeiul gras se curata si se taie cubulete.Ridichiile se curata si se taie felii. Salata si laptucii se spala si se scurg. Cepele se curata si se taie felii.

Fileul de porc se taie felii subtiri, se condimenteaza cu piper si se prajesc in untul incins.

Salata, ridichiile si ceapa se aranjeaza pe o farfurie si deasupra se toarna sosul Pesto. Feliile de porc se aranjeaza deasupra, se condimenteaza cu sare si piper si se presara cu cubulete de ardei gras.
Se serveste pe farfurii plate, albe.

Se poate servi cu un pahar de Angelli Rose sau Cuvee Nobiliar sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci