Salata de cartofi, ton, fasole si boabe de soia

1. Se fierb cartofii 6-8 minute pana sunt aproape moi. 2. Se adauga fasolea si soia, dupa care se mai lasa inca 5 minute, pana cand toate legumele su

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g de cartofi noi taiati bucati
  • 175 g de fasole verde curatata si taiata pe jumatate
  • 175 g boabe de soia
  • 160 g de ton bucati
  • cateva bucati de rucola
  • Pentru sos:
  • 2 lingurite de pasta harissa
  • 1 lingurita de otet din vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii 6-8 minute pana sunt aproape moi.

2. Se adauga fasolea si soia, dupa care se mai lasa inca 5 minute, pana cand toate legumele sunt fierte.

3. Se prepara sosul astfel: se amesteca intr-un bol mic pasta harissa si otetul, impreuna cu un strop de condimente. Se adauga treptat uleiul, pana se ingroasa.

4. Se scurg cartofii, se amesteca cu jumatate din cantitatea de sos, si se lasa la racorit.

5. Se desfac bucatile de ton pe straturi si se adauga peste cartofi.

6. Se amesteca cu restul de sos.
Se serveste fiecare portie cu o mana de rucola.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci