Salata de stavrid marinat

Se curata stavridul, se scot oasele mari, înotatoarele si formatiunea ososasa de pe laterale, se taie stil pestisori si se tine la sare cca 4 h. Sepa

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 stavrizi (cca 1
  • 5 Kg.)
  • 200 ml otet
  • sare
  • piper
  • boaobe de mustar
  • ceapa
  • 2 foi de dafin
  • ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 15 masline

Mod de preparare

Se curata stavridul, se scot oasele mari, înotatoarele si formatiunea ososasa de pe laterale, se taie stil pestisori si se tine la sare cca 4 h. Separat se fierbe 1/3 otet, 2/3 apa, boabele de piper, mustar, foile de dafin. Acest amestec se lasa sa se raceasca si dupa ce pestele s-a sarat se aseaza in borcan, intercaland rondele de ceapa, se toarna amestecul de mai sus peste el si se lasa cel putin 3 zile la marinat.
Se consuma cu ceapa verde tocata rondele, rosii tocate felii, masline, amestecate cu uleiul de masline. Se drege de sare si zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc