Salate de legume

Reteta Salata verde

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa c

ingrediente

   2-3 salate verzi cu miez sau mai multe daca sunt
   mici
   ulei
   sare
   otet sau zeama de lamaie

mod de preparare

Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa care

se taie in lung in 4 sau in 6.

Daca salata este prea tanara si nu are inca miez,

se alege foaie cu foaie, se pune in salatiera si se toarna sosul peste ea in momentul servirii.

Separat, intr-o ceasca, se prepara sosul, din ulei si otet sau zeama de la o lamaie.

La nevoie otetul se poate dilua cu putina apa, iar dupa plac se poate adauga o lingurita de mustar sau zahar sau,

dupa preferinta, se poate adauga la salata si putin mujdei de usturoi.
Alte retete culinare gasiti aici:



Salata de pui

Salata orientala

Salata de telina telina si morcovi
Incearca si Salata de ciuperci cu porumb
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate de legume
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.