Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa i
Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa in cascade din orice farfurie, chiar si din cele mai modeste, contrastele dintre dulce si picant, dintre acru si sarat, dintre fierbinte si rece sunt mereu surprinzatoare si adesea greu de inteles pentru un european. Totusi, cu putina deschidere, oricine poate descoperi senzatii ce se misca repede pe scala de la ciudat spre placut, trecand prin interesant cu viteza trenurilor thailandeze, care-i destul de mare, sa stiti. Vinetele thailandeze sunt arareori...vinete, de cele mai multe ori sunt verzi, iar ca forma sunt fie lunguiete si subtiri, fie mici cat un mar si bondoace. Ele se regasesc in sosuri si salate felurite, dar daca ajungi in Thailanda si ceri o salata de vinete, sa nu te astepti sa primesti ce stiai de acasa. Aici puteti vedea o salata din vinete europene, facuta dupa modelul thai. Nu am aburit vinetele, cum ar fi facut thailandezii, ci le-am copt. Eu pe grill dar voi puteti sa le coaceti in cuptor, fara sa le intepati inainte. In felul asta se vor coace in proprii aburi si veti obtine fragezime, culoare placuta si gust bun in 20 de minute. Coaja vinetelor va crapa singura spre final (dupa ce face asta, mai tineti vinetele in cuptor pret de cinci minute), lasand o spartura prin care puteti scoate miezul, cu ajutorul unei linguri. Va veni afara usor, lasand coaja goala si curata pe dinauntru. Mai trebuie doar sa amestecati miezul vinetei cu doua linguri de ulei (thailandezii ar folosi sos de peste, puteti sa folositi si voi daca socotiti ca va place gustul), un varf de lingurita de seminte de coriandru zdrobite, putin ardei iute tocat marunt, o jumatate de lingurita de zeama de lime si cateva cuburi de tofu, chiar si din saramura.
Obiceiul thailandezilor e sa lipeasca langa salatele lor si un ou fiert (de fapt oul fiert e prezent in multe feluri traditionale thai). Ei nu mananca paine HapiHap prea multa dar noi da, asa ca puteti pune fara teama salata pe o felie de paine HapiHap, chiar si prajita.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii