O salata apertiv foarte delicioasa, preferata familiei noastre, deoarece combina atat de bine gustul dulce, cu cel sarat si cel acrisor.
Incepem prin a spala si taia perele pe lungime sau rondele. Intr-o cratita neaderenta punem cateva picaturi de ulei pentru gatit si apoi punem perele la caramelizat. Nu este nevoie sa adaugam zahar, ci doar sa le lasam cateva minute pe fiecare parte, astfel incat se vor inmuia putin si vor capata o crusta frumoasa.
Punem mix-ul de salate intr-un bol, adaugam branza taia tacubulete si nucile taiate (dar nu foarte marunt).
Peste acest amestec adaugam apoi perele caramelizate.
Intr-un pahar amestecam mierea, cu mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, piper, sare ( daca branza nu este prea sarata), busoioc/rozmarin si realizam un sos pentru salata.
Se toarna sosul peste salata si se serveste cu multa dragoste.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiCa tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!
Dovlecei umpluti, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii