Carnea de miel este o carne rosie recomandata si de cei mai multi dintre nutritionisti . Aveti insa grija de unde cumparati carne de miel ,iar dupa portionare aseazti-o rapid in congelator , este o carne usor perisabila. Mie imi place sa o marinez inainte de gatire. De aceasta data am marinat carnea de miel in pudra de curcuma , amestecata cu vin rosu , boia de ardei ,sare si piper si am gatit-o la slow cooker timp de 6 ore. A iesit foarte frageda si gustoasa .
Carnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce. Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam . Cu aceasta marinata frecam bine carnea (ii facem un masaj bun ) pe toate partile . Punem carnea intr-o punga si dam la frigider pentru 12 ore. Din cand in cand mai scoatem si mai masam putin pe toate partile fara a mai scoate carnea din punga. A doua zi punem carnea in vasul de la Slow Cooker, adaugam 150 ml vin , usturoiul taiat in felii , frunzele de dafin si frunzele de leusean . Pornim aparatul si il setam la temperature joasa pentru 6 ore. Trebuie sa uitam de carne. Serviti cu legume sotate sau piure de cartofi .

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii